Bolu Sağlık Yüksekokulu ve Bolu İli Hemşirelik Komitesi işbirliği ile 12- 18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası Kutlama Programı kapsamında AİBÜ Kongre Merkezi Yeşil Salonda “Göç, Yoksulluk ve Hemşirelik” konulu panel gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmalarını Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevin ÇITAK BİLGİN ve Yüksekokul Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Saadet CAN ÇİÇEK yaptı.

Yüksekokulumuz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Makbule TOKUR KESGİN’in başkanlığını yapmış olduğu panelde Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral GEZİCİ YALÇIN “ Göç ve Toplumsal Kabul” ,  Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek EROĞLU “ Kırsal Alanda Göç ve Yoksulluğun Cinsiyeti”, Bolu Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Makbule TOKUR KESGİN “ Göç ve Hemşirelik”, Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi Göçmen Birimi Görevlisi Ebe Gülsemin YURTSEVEN “ Göçmen Birimi Uygulamaları” konularında sunum yaptılar. Program Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik son sınıf öğrencisi Osman KANAR’ın yapmış olduğu müzik dinletisi ile tamamlandı.

Hemşireler, her zaman, her yerde sağlığı koruyucu, geliştirici hizmetler için büyük bir güçtür. Bu gücün farkında olarak mesleki yaşantımızda onurla kutlayacağımız nice 12 Mayıslara…